Blog Trends & Tips

Hoe richt je de commode in

De commode inrichten is belangrijk. Wat heb je daar voor nodig.

Je bent al een paar weken zwanger en jullie gaan nu samen nadenken over de babykamer. Een babykamer bestaat meestal uit een bedje, commode en linnenkast. De commode is best een belangrijk onderdeel want hierop ga jij baby verschonen. Daar heb je voldoende ruimte voor nodig. Zorg dat het blad op de commode groot genoeg is voor een aankleedkussen en hou de ruimte er om heen leeg. 
Uiteraard kun je er best een mandje neerzetten met luiers of verschoningsspullen maar je hebt echt genoeg ruimte nodig. Tijdens het verschonen s het handig als je alles wat je moet pakken dichtbij hebt en met 1 had kunt pakken. Met je andere hand hou je je babytje tegen zodat hij of zij niet van de commode kan vallen. Nu heb ik zelf ook ervaring hierin en ik weet dat je in de praktijk ook met 2 handen iets kunt pakken als je maar met je lichaam voor je baby kunt staan en je niet te ver moet reiken. Het makkelijkste is wanneer je alles wat je nodig hebt pakt en bij het aankleedkussen legt. Het kan gebeuren dat je net een schone luier omdoet en je kindje ineens begint te plassen of poepen, hou daarom niet 1 maar 2 luiers bij de hand want ik kan je verzekeren dit gebeurt… 

Dit is wat je nodig hebt bij het verschonen:

 • Luiers
 • (sudo)creme
 • Billendoekjes
 • (extra) Schone romper (ook als je geen schone romper hoeft te geven! Een ongelukje zit in een klein hoekje)
 • Kleertjes
 • Sokjes

Zorg dat je deze spulletjes bij elkaar hebt liggen. 

Belangrijk is het dat je geen spulletjes in de buurt van je kindje hebt liggen die het zo kan pakken. In het begin zal je kindje dat nog niet kunnen maar pas op! Baby’s grijpen naar alles! 

Heel veel ouders hebben een plankje oftewel schapje aan de wand boven de commode. Als je dit gebruikt om de verzorgingspullen op te zetten moet je r wel makkelijk bij kunnen maar hang het niet te laag. Zeker niet als je er nog iets onder kunt hangen. Ook daar grijpen kindjes naar.

Als een kindje grijpt naar iets wat niet mag dan kan het zijn dat jij in een reflex dat weg wilt halen en misschien wel lichtelijk schrikt, je gebruikt je handen, je let niet op en voor je het weet kun je je kleintje nog net tegenhouden…. Let op mijn woorden, dit overkomt jou ook!

Gebruik de bovenste lade van je commode voor spullen die je vaak nodig hebt en waar je met 1 hand bij kunt komen.

Gebruik een bakje waarin je de spulletjes verzamelt die je nodig hebt. 

Dit geldt ook allemaal als je kindje op de commode verzorgt na het badje. Zorg dan dat je ook de babyolie, een hydrofiel doek voor het afdrogen en het kammetje of borsteltje klaar hebt liggen. Dit doe je voor het badderen.

Wat je ook doet, hou de aandacht altijd bij je kindje. Een telefoontje kun je later ook aannemen en als de bel gaat, helaas, lekker laten bellen. 

Een let op! Laat nooit je kindje alleen op de commode liggen ook niet als ze net geboren zijn! 

Ik vond het verzorgen altijd een heel fijn moment. Jij en je baby samen! Lekker vertroetelen, brabbelen, een beetje zingen, heerlijk!

Veel plezier met het verzorgen van je kindje!

Liefs Corrine

Select de velden die getoond moeten worden. De rest wordt verborgen
 • Afbeelding
 • SKU
 • Rating
 • Prijs
 • Voorraad
 • Omschrijving
 • Gewicht
 • Afmeting
 • Extra informatie
 • Aanwinkelwagen toevoegen
Click outside to hide the comparison bar
Vergelijken