Onze Blog

De TOG waarde is een hulpmiddel… gebruik je gezonde verstand en luister naar je eigen gevoel!

Veel mensen denken dat hoe dikker de deken of voetenzak is hoe warmer deze is. Niets is minder waar, de dikte van een deken of voetenzak zegt niet zoveel over de warmte, het materiaal wel. Of nog beter, de manier waarop het materiaal is gebruikt.

Natuurlijk willen we allemaal dat de kleintjes lekker slapen en het niet te warm of te koud hebben.

Het is belangrijk om te weten dat je kindje het beter te koud kan hebben dan te warm. Een pas geboren baby kan zijn lichaamstemperatuur nog niet zelf regelen. Als wij het warm hebben kunnen wij de deken van ons afgooien en indien nodig pakken we een dunnen laken. Een kindje kan dit niet zelf doen en ligt onder hetgeen zijn ouders hem hebben ingestopt. Het is goed om af en toe even te controleren. Zorg in ieder geval voor een kamertemperatuur van 18 graden en zorg dat het bedje niet te vol ligt met allerlei knuffels, want ook dat zorgt voor warmte.

Omdat veel a.s. ouders zich afvragen welke textiel produkten ze moeten kiezen voor de juiste warmte voor hun baby is de TOG waarde in het leven geroepen. Een handige tabel waarop je kunt zien of de deken, de voetenzak, de kleding past in het seizoen. De TOG waarde staat op bijna alle bedtextiel, wikkeldoeken en voetenzakken vermeldt. Hoe lager de temperatuur hoe hoger de TOG waarde. De TOG waarde is slechts een indicatie, het ene kind is het andere niet…

De beste manier om te kijken of het kindje het goed heeft is het voelen in zijn nekje. Als deze lekker aanvoelt dan heeft hij het goed. Heeft je kindje het koud dan zal hij dat zelf ook aangeven door wakker te liggen en te mopperen.

Maar! Zoals bij zoveel dingen….gebruik je gezonde verstand en luister naar je eigen gevoel!

Tijdens onze workshop “Veilig slapen” praten we ook over de TOG waarde en welke materialen je het best kunt gebruiken.

Aanmelden workshop Veilig Slapen

Warme groetjes Corrine

Deel dit bericht: