Onze Blog

Ze staan op elke uitzetlijst, de hydrofiele luier. Deze doeken zijn gemaakt van katoen en staan bekend als sterk absorberend. Dat maakt de hydrofieldoek onmisbaar bij de verzorging van je baby. Toen ik moeder werd kocht ik een stapel witte luierdoeken en gebruikte ze voor de verzorging van mijn kinderen. Nu heb ik er nog een aantal en gebruik ze voor het schoonmaken en drogen van glazen en ramen. Inmiddels is de hydrofiel familie flink uitgebreid. De doeken zijn nu in vele kleuren en dessins verkrijgbaar. Naast de luierdoeken die net zo groot zijn als een theedoek, zijn er nu ook multidoeken van 115×115 en zelfs XL lakens van 140×200. En er zijn ook washandjes en monddoekjes. Ik hoef niet uit te leggen waar je de washandjes en monddoekjes voor gebruikt maar ik kan je wel tips geven m.b.t. de luier- en multidoeken en de XL lakens.

DE LUIERDOEKEN GEBRUIK JE BIJNA NIET MEER ALS LUIER 

Vroeger werden de hydorfielluiers ook als luier gebruikt. Tegenwoordig gebruiken we wegwerpluiers of de wasbare luier. Een enkeling gebruikt de luierdoek daadwerkelijk als luier. Maar we kennen deze doek tegenwoordig het beste als doek waarmee je je kindje kunt afdrogen. Ook zit er altijd 1 in je (luier) tas. Deze kun je gebruiken om je kindje op te leggen tijdens het verschonen. Ook wordt een luierdoek opgevouwen in een punt, gebruikt onder het hoofdje van je baby in de kinderwagen of bedje. Dit is vooral als je kindje veel spuugt. Let op! als je een ventilerende matras (aerosleep, airgosafe) gebruikt dan mag dat niet.

WAAR JE DE MULTIDOEKEN AL NIET VOOR KUNT GEBRUIKEN…

Deze zijn ideaal om je kindje na het badje, douche of baby zwemmen in te wikkelen en om je kindje mee af te drogen nadien. Ook kun je deze grote doeken gebruiken voor inbakeren. Deze multidoeken zijn niet alleen makkelijk voor baby’s maar ook voor grotere kinderen en zelfs volwassenen. De doeken nemen weinig ruimte in beslag en kunnen dus handig mee in de zwem- of sporttas. Zelf gebruiken wij de multidoeken ook op de camping. Ideaal met zwemmen. Ik heb ook klanten die ze gebruiken bij de verzorging van oudere mensen die bedlegerig zijn. Juist omdat de huid dan net als bij baby’s dun is en er plooivorming is.Je kunt daar met hydrofieldoeken veel beter bijkomen. Ook kun je deze multidoeken gebruiken als lakentje voor je baby als het warm is, hydrofiele doeken zijn namelijk lekker koel.

XL LAKENS, EEN MUSTHAVE VOOR DE ZOMER

De XL lakens zijn echt super fijn! Deze worden veel gebruikt door volwassenen om onder te slapen tijdens de warme zomer. Veel mensen vinden een dekbed of deken dan te warm maar willen wel iets om zich heen. Omdat hydrofiel lekker koel is kun je er prima onder slapen. Zelf gebruiken wij deze ook om op te zonnen op de camping of op het strand. En ook deze nemen veel minder ruimte in beslag in je koffer dan grote badlakens. En het scheelt gewicht!

Hydrofieldoeken zijn vaak gemaakt van 100% katoen maar wij hebben ook de nieuwe lijn van Jollein in de winkel. Hierin zit 70% katoen en 30% bamboe in verwerkt. Al na 1 wasbeurt is de doek nog zachter! Juist dat zachte is zo fijn voor de huid! Stel je kindje spuugt veel en je gebruikt veel monddoekjes…hoe fijn is het dan als het monddoekje zachter is. En natuurlijk is een zachte doek veel aangenamer bij het afdrogen.

Deel dit bericht: