Onze Blog

Het was altijd al mijn droom geweest om een eigen winkel te beginnen in de detailhandel. Met Ooievaar&Co ging op 28 januari 2011 deze droom vervulling. In de winkel van mijn ouders, een interieurzaak met semi-klassieke meubelen met als doelgroep 55+ en senioren, had ik de nodige ervaring opgedaan en vooral het contact met de klant was wat mij zo trok. In 2010 hebben we er voor gekozen om binnen de zaak van mijn ouders een babywinkel te openen. Mijn eigen winkel… ik kreeg de kans om mij zelf als ondernemer en als persoon te ontwikkelen en omdat het in het zelfde pand gebeurd kan ik ook mijn ouders blijven helpen en andersom! Alleen spullen verkopen is natuurlijk leuk maar ik wild er meer aan toevoegen. Een band opbouwen met mijn klanten. Iemand die voor de eerste keer zwanger is is onzeker, zoekt naar informatie, wil mooie spullen en wil graag praten over de zwangerschap en wat komen gaat. Maar ook as. grootouders zijn emotioneel, vinden het spannend. Als het allemaal goed gaat dan is het mooi en zijn de mensen blij. Maar het gaat niet altijd goed. Soms zijn er complicaties in de zwangerschap en wordt het allemaal nog spannender.

En soms, ja soms, gaat het helemaal mis! Zo ging het bij mij ook…  Deze ervaring heeft mij voor het leven getekend en zal ik nooit vergeten. De teleurstelling, het gevoel van onmacht en de boosheid die er was voel ik af en toe nog. Maar ik ben niet iemand die bij de pakken neer zet. Inmiddels is het 18 jaar geleden en hebben wij nu een zoon van 17 en een dochter van 13. Hoewel deze ervaring vreselijk is wil ik er ook positieve dingen mee doen.  Ik weet als geen ander dat een zwangerschap heel bijzonder is en dat het krijgen van een baby niet altijd vanzelfsprekend is. Deze ervaring kan ik meenemen in de winkel. Ik zal het nooit zomaar benoemen of vertellen maar in sommige gevallen kan ik deze ervaring gebruiken om ouders, grootouders en familie te helpen. (Groot) ouders die een dergelijke ervaring hebben meegemaakt en waar opnieuw een kindje op komst is zijn vaak heel terughoudend met de aanschaf van spullen, ik begrijp dat, en zal daar ook zeker in mee denken. Deze mensen willen ook hun verhaal kwijt en praten met iemand die dezelfde ervaring heeft is veel makkelijker en je hebt het gevoel dat je begrepen wordt. Ik wilde ook iets positiefs doen met deze ervaring en dat zorgde er voor dat ik inzamelpunt ben geworden voor de stichting Babyhope. Wij konden het niet voorkomen maar in veel landen sterven kinderen echt onnodig door een gebrek aan kraamspullen. In Nederland hebben we een kraampakket waar vaak veel spullen van overblijven. Deze kun je inleveren bij heel veel inzamelpunten in heel Nederland. De inzamelaars tellen en sorteren dit waarna het naar de depots gaat.

Van hieruit gaat het dan naar de ontwikkelingslanden waar ze de spullen heel hard nodig hebben. Door het inzamelen van deze materialen draag ik samen met jou bij aan het redden van babylevens. Hoe mooi is dat? Ik krijg heel veel materialen binnen en het is veel werk om het te sorteren en te tellen. Maar als ik dan denk aan levens die we hiermee redden en de ouders die je hierdoor heel veel verdriet bespaart dan doe ik het met liefde! Of je het ooit helemaal kunt verwerken denk ik niet maar zo heeft mijn verhaal toch een positieve wending…

Deel dit bericht: