Blog Trends & Tips

Eerste hapje

Het eerste hapje op weg naar vaste voeding voor je baby
Handige slabber voor het eerste hapje

Eerste hapje

 

Één van de eerste mijlpalen in de ontwikkeling van baby’s is het eerste hapje! Dit “oefenhapje” is een extraatje naast de fles of borstvoeding. Rond de 4e maand kun je daar al mee beginnen. Een beetje fruit of groente, wel geprakt natuurlijk, zal je kindje heerlijk vinden. Hij zal wel moeten wennen aan de “vreemde” structuur van de prakjes. Je kunt groente en fruit zelf prakken maar er zijn ook kant en klare potjes. Maar vers is altijd lekkerder en gezonder.

Vanaf 6 maanden ga je vaste voeding toevoegen aan het eetpatroon. Doordat je kindje gaat bewegen heeft het voedingsstoffen nodig die in groente, fruit en zuivel zitten.

Vanaf 8 maanden kun je een fles of borstvoeding vervangen door een vast hapje. Je kunt je kindje mee laten eten met dat wat de pot schaft.

Je kindje kan zelf nog niet eten met een lepel of vorkje en dus ga jij het voeren… en dan komen de vliegtuigjes aangevlogen… het grappige is dat je zelf mee gaat bewegen met je mond. Je hebt dat zelf vaak niet in de gaten maar het kan er heel grappig uitzien… je gaat met het lepeltje naar de mond van je kindje en je doet zelf je eigen mond open… het moment waarop je dat zelf in de gaten hebt…

Onze kinderen vonden eigenlijk altijd alles wel lekker maar vooral fruit. Iets wat mijn dochter vanaf het eerste prakje al vies vind is rijst. Vanaf het eerste prakje vind ze de structuur van de rijst niet lekker. Ze spuugde het altijd weer uit. En nu nog, ze is 16, eet ze geen rijstproducten. En ze heeft het echt wel geprobeerd.

Kindjes die dan van alles uit gaan spugen, dat kan gebeuren. Of ze vinden het niet lekker of ze hebben genoeg gehad. Gelukkig zijn er super handige siliconen slabbers met een opvang bakje. Zo vallen restantjes in het opvangbakje en je kunt de slabber onder de kraan afspoelen.

Op het internet staan heel veel recepten en tips voor lekker eten met je kinderen.

Bij ons kun je niet terecht voor eten maar wel voor handige spulletjes om mee te eten.

 

 

Select de velden die getoond moeten worden. De rest wordt verborgen
  • Afbeelding
  • SKU
  • Rating
  • Prijs
  • Voorraad
  • Omschrijving
  • Gewicht
  • Afmeting
  • Extra informatie
  • Aanwinkelwagen toevoegen
Click outside to hide the comparison bar
Vergelijken