Blog

Een matrasje en een topper ?

Een vochtregulerend matrasje of topper

Wanneer je op zoek gaat naar een matrasje voor je babybedje dan kom je er achter dat er veel matrasjes zijn, koudschuim, polyether, pocketveer en de vochtregulerende matrasjes. Maar er zijn ook toppers. Het gaat dan voornamelijk om de vochtregulerende toppers. 

Wanneer gebruik je een matrasje en wanneer een topper?

Vochtregulerende matrasjes en toppers worden veel verkocht vanwege hun vochtregulerende en sterk ademende werking maar hebben hebben ook nadelen.

Een groot nadeel is dat je geen heet waterkruik mag gebruiken als je een vochtregulerend matrasje gebruikt. Dan ben je aangewezen op een elektrische kruik. Deze wordt lang niet zo warm als een heet water kruik. Vooral kleinere kindjes en kindjes die in de winter worden geboren kunnen zich moeilijker op temperatuur houden. Dan heb je echt een heet water kruik nodig. Als je dan een vochtregulerend matrasje hebt dan heb je dus een probleem. Dan moet je een ander matrasje kopen. 

In een andere blog leggen we uit dat een vochtregulerend matrasje niet persé nodig is. (zie knop onder deze blog) Gaat je kindje op zijn buikje slapen dan kun je kiezen voor een vochtregulerende topper maar dat is pas na een maand of 3. 

Ons advies is om een koudschuim of pocketveer matrasje aan te schaffen. Wil je toch persé iets dat vochtregulerend is dan kun je de topper in combinatie met een niet-vochtregulerende matras gebruiken. De topper kun je dan in het begin er af laten en later gaan gebruiken. Maar vergeet dan niet ook de bijbehorende hoeslakens te gebruiken.

Tijdens onze informatie avonden Veilig Slapen leggen we je alles uit over matrasjes en toppers. Je vindt hierover meer info onderaan deze blog.

De keuze voor een matrasje of topper maak je zelf! Laat je goed informeren.

Wij organiseren regelmatig informatie avonden over veilig slapen maar je kunt natuurlijk altijd in de winkel langskomen voor een vrijblijvend advies.

Slaap lekker! 

Select de velden die getoond moeten worden. De rest wordt verborgen
  • Afbeelding
  • SKU
  • Rating
  • Prijs
  • Voorraad
  • Omschrijving
  • Gewicht
  • Afmeting
  • Extra informatie
  • Aanwinkelwagen toevoegen
Click outside to hide the comparison bar
Vergelijken