Blog

Welk babymatrasje adviseren wij?

welk babymatrasje is veilig

Bij veel babyspeciaalzaken worden vochtregulerende matrassen en toppers aanbevolen omdat dit de beste en meest veilige matrasjes zijn. De “gaatjes” in het tijk reguleert vocht en is ademend en schimmelwerend. en daardoor het beste en meest veilig. Echter dat is niet helemaal waar! En ook niet eerlijk t.o.v. mensen met een kleine portemonnee. Dit soort matrasjes kosten veel (extra) geld en als je dat niet hebt dan voel je je misschien schuldig omdat je niet kunt voldoen aan de optimale veiligheid voor jouw kindje. Ook mensen die het wel kunnen betalen geven vaak geld uit aan dit soort matrasjes omdat het het meest veiliger is, tenminste dat wordt gezegd. En ja, de matrasjes zijn veilig en kwalitatief ook prima! Maar dat zijn koudschuim en pocketveer matrasjes ook! En die zijn veel goedkoper! Daarnaast mag je bij vochtregulerende matrasjes geen heet water kruik gebruiken of een hydrofiele doek onder het hoofdje. Dus waarom dan kiezen voor een dergelijke  topper?

De eerste 3 à 4 maanden is de vochtregulerende topper echt niet noodzakelijk. Maar stel je kindje gaat op zijn buikje slapen? Dan kun je overwegen om toch te kiezen voor deze topper. Want je kindje slaapt dan met zijn mondje op de matras en dan is de vochtregulerende topper prima te gebruiken en misschien wel veiliger. Maar let op! je mag nooit denken dat er niets kan gebeuren. Een matras of topper voorkomt nu eenmaal nooit 100% wiegendood. Bedenk wel dat je bij het gebruik van een vochtregulerend matrasje ook vochtregulerende hoeslakens gebruikt! Ons advies is dan ook, schaf de topper niet meteen aan maar wacht af hoe je kindje gaat slapen… 

Kortom voel je niet schuldig omdat je niet een dergelijke matras of topper kunt betalen. Laat je goed adviseren over welke matrasjes ook heel goed en voordeliger zijn!

Wij geven regelmatig informatieavonden over veilig slapen in onze winkel. Meer informatie hierover en aanmelden kan via de onderstaande knop.

Select de velden die getoond moeten worden. De rest wordt verborgen
  • Afbeelding
  • SKU
  • Rating
  • Prijs
  • Voorraad
  • Omschrijving
  • Gewicht
  • Afmeting
  • Extra informatie
  • Aanwinkelwagen toevoegen
Click outside to hide the comparison bar
Vergelijken